Sberbank mBanking za pravna lica - Sberbank BH jedina banka na bh. tržištu koja nudi uslugu mobilnog bankarstva za pravna lica.

„Zadovoljstvo mi je što nastavljamo biti lider u inovacijama. Sberbank BH je trenutno jedina banka koja nudi ovu uslugu na bh. tržištu“, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH Edin Karabeg. „Klijenti su u mogućnosti da realizuju platne transakcije čak i kad su na putu, npr. u automobilu jer je Sberbank mBanking direktno povezan sa elektronskim bankarstvom za pravna lica. Klijenti mogu pripremiti nalog za plaćanje u jednoj aplikaciji, a realizovati taj nalog u drugoj aplikaciji, što im zaista olakšava i ubrzava poslovanje“, dodao je Karabeg.

Korisnici ove usluge u mogućnosti su ostvariti uvid u stanje računa i pregled prometa po računima, plaćanje u zemlji, transfere sa računa na račun i konverziju valuta.  

U toku je promotivna akcija u kojoj je aktivacija aplikacije i mjesečno održavanje svim pravnim licima klijentima Sberbank BH besplatna. Više informacija o ovoj usluzi moguće je dobiti u bilo kojoj poslovnici Sberbank BH.


Nakon uspješnog pokretanja mobilnog bankarstva za fizička lica, Sberbank BH je napravila još jedan iskorak i obogatila svoju ponudu za pravna lica novom uslugom- Sberbank mBanking-om za pravna lica. Ova usluga je namijenjena svim pravnim licima koja žele dodatno unaprijediti svoje poslovanje.