Karijera u Sberbank

Pridružite se timu najdinamičnije banke u BiH.

Česta pitanja o zaposlenju

Kakvu kulturu rada imate?
Trenutno, mi u Sberbank BH uspostavljamo nove procese i funkcije od početka. To zahtjeva mnogo truda i zalaganja naših zaposlenika. Stoga, zalažemo se za otvoreno i nehijerarhijsko radno okruženje gdje svi, bez obzira na radno mjesto, mogu doprinjeti idejama i znanjem.
Mi živimo timski rad iz dana u dan i odvajamo vrijeme da podržimo jedni druge. Postavljanje pitanja se aktivno ohrabruje i svi će dati sve od sebe da daju odgovor.
Njegujemo raznoliku, međunarodnu i multikulturalnu radnu snagu, jer vjerujemo da će tako doći do izražaja svačiji talenat. Na primjer, u centrali u Beču, engleski je osnovni radni jezik i više od pola naših zaposlenika ima međunarodno porijeklo.

Kako mogu stupiti u kontakt s Vama?
Sve konkurse za otvorena radna mjesta objavljujemo na našoj web stranici pod rubrikom „zaposlenje“. Na stranici potražite novosti i nove konkurse. Ukoliko pronađete priliku za posao koji vas zanima, molimo da konkurišete isključivo putem online prijave.
Ukoliko niste našli odgovarajuću poziciju, ispunite online obrazac za prijavu bez konkursa. Naš Sektor Upravljanja ljudskim resursima će Vas kontaktirat čim se ukaže prilika koja odgovara Vašem profilu.
Redovno ažurirajte kontakt broj telefona i e-mail u svojoj prijavi, kako bismo Vas lakše kontaktirali.

Kakvo iskustvo moraju imati Vaši kandidati?
Zapošljavamo ljude sa širokim spektrom iskustva za različite funkcije. Zavisno od toga jeste li iskusan profesionalac ili ste nedavno završili fakultet, mi tražimo različite kvalitete. Više o uslovima i očekivanjima pročitajte u rubrici “Izgradite svoju karijeru!

Da li dajete podršku prilikom obuke?
U Sberbank BH pomovišemo koncept da razvoj i usavršavanje predstavlja balans između eksterne i interne obuke (prema omjeru: 30% eksterne i 70% interne obuke). Tokom povratne informacije od strane nadređenog rukovodioca, u procesu Procjene radnog učinka, usaglasit ćete se oko budućeg usavršavanja.

Prilikom prijave na konkurs, koje dokumente Vam moram dostaviti? Da li je potrebno dostaviti pismo motivacije?
Dobro struktuiran CV i kvalitetno pismo motivacije su obavazeni. U svom pismu motivacije, recite nam šta Vas naročito zanima kod datog radnog mjesta u Sberbank i koje dodatne vrijednosti ćete Vi donijeti i doprinjeti našem uspjehu, kao i to koje su Vaša očekivanja i težnje.
Pored toga, možete dostaviti dodatne dokumente, kao što su uvjerenja/certifikate, ukoliko smatrate da su relevantni za dato radno mjesto. U sistemu podnošenja prijave, dobit ćete instrukcije o prilaganju odgovarajuće dokumentacije.

Mogu li poslati/dostaviti biografiju lično predstavniku odjela Personal umjesto da konkurišem online?
Molimo da prijave za posao koji Vas zanima šaljete isključivo online putem, tako što ćete ispuniti online prijavni obrazac.

Gdje mogu dobiti dodatne informacije o Sberbank BH d.d.?
Posjetite profile naše kompanije na LinkedIn-u ili Facebook stranici.

Prijavite se na konkurs, ili pošaljite samoinicijativnu prijavu

Otvori aplikaciju

Karijera u zemljama Srednje i Istočne Evrope

Pogledajte video