Ceo konferencija će ove godine okupiti više od 7000 mladih u regionu

Kao banka želimo izgraditi bliske, povjerenja vrijedne odnose sa našim klijentima i partnerima

Ceo konferencija će ove godine okupiti više od 7000 mladih u regionu

Sberbank je suorganizator ovogodišnje CEO konferencije, koja okuplja uspješne domaće poduzetnike i ambiciozne studente koji svoju perspektivu vide u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnji cilj konferencije je okupiti 7000 mladih u 8 gradova regije, te predstaviti priče uspješnih pojedinaca kako bi mlade pozvali da aktivno i strastveno rade na ličnom i profesionalnom usavršavanju, kao što kaže i ovogodišnji slogan „Take action. Now.“ Projekat okuplja skoro 300 studenata iz cijele regije. Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu pokrenuo je prvu CEO konferenciju 2012. godine.

„Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kroz projekte kao što su CEO konferencija, pruža priliku studentima da, pored formalnog obrazovanja, steknu i dodatno praktično iskustvo i vještine koje omogućavaju studentima zaposlenje i prije nego što diplomiraju. Ovakvim projektima želimo potaknuti studente da budu aktivni, uče kontinuirano i svoja znanja koriste za unapređenja svih segmenata BiH društva.“ – naglasio je dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Kemal Kozarić.

„Sberbank snažno podržava aktivno uključivanje mladih u afirmaciju preduzetništva. Kroz  suorganizaciju CEO konferencije, u prilici smo mladima predstaviti svijetle primjere vizionarstva, profesionalizma, istrajnosti i preduzetništva u Bosni i Herecegovini. Ulaskom u suorganizaciju CEO konferencije, mi unaprjeđujemo i sebe. Izgrađujemo se kao pojedinci, i kao članovi ove zajednice.“ – rekao je Vedran Peršić, direktor Marketinga i komunikacija Sberbank BH .

Kao banka želimo izgraditi bliske, povjerenja vrijedne odnose sa našim klijentima i partnerima, te postati sastavni dio njihovog života. Naša vizija je promijeniti način na koji doživljavate bankarstvo. Ovo partnerstvo samo je jedan primjer toga.

CEO  konferencija (Career and  Entrepreneurship Opportunities) predstavlja godišnji događaj koji  povezuje mlade sa uspješnim ljudima čiji pozitivni primjeri motivišu na proaktivan pristup preduzetništvu i razvoju karijere. Konferencija je jedinstvena kombinacija psihologije i ekonomije, temeljena na ključnim elementima motivisanja ljudi da učine značajne korake u svom životu. Obuhvata sve glavne segmente prijenosa znanja, iskustva i vještina, multimedijalne sadržaje,  kao i emocijama nabijena predavanja koja mogu inspirisati mlade umove na proaktivnost i akciju.

Sarajevska CEO konferencija zakazana je za 20.05. 2017. godine u Hotelu Hills.